Wednesday, December 17, 2014

jalan jalan cari makan Medan indonesia








first order of the day

ke bayan lepas international airport








jambatan pulau pinang.

its never get old







 ada satu kafe dlm airport ni

simple ja meja dia.

tiang dari paip besi.




















































 ready to board






 okay dh smpi kuala namu international airport.

ada satu grafiti lam toilet dia

haaa king of lamb






 replika masjid jamik depa kat tngh airport


 benda pertama sekali kena makan dulu

masa ni dah kul 2 lebih

bo elok la lunch



dia nak eja cinderella ka


first shopping stop

kedai jajan ni

ada satu ni mcm kacang tumbuk atau bepang kacang

yg lain tu okay la rasa tp cam mahal ja.




yeah jangan jadi batak bawah tempurung








 dinner nasi padang









 udang kara ni dia goreng jadi haluih

kut rebus atau buat gulai lagi sempoi pa








 okay ni view danau toba awal pagi

hotel parapat view ni  kira tinggi la duk ataih bukit.

tapi nk masuk dia lalu kut celah kampung dpn rumah org

len mcm ja bila bas lalu jln kecik masuk sini.





























hotel quite nice.

tadak ekon tapi sejuk gila bhai







 bertolak ke pulau samosir

lama gak atas bot ni



 uuuu patung manusia batu

kena sumpah sebab durhaka dengan bunda barangkali
rumah tradisional kaum batak

bawah kolong bela binatang can ayam atau kambing.

cemana la bau dia bila binatang ni berak2

batak ni pun takde sistem jamban

tengah rumah ada lubang berak gitu ja

so binatang tu akan makan taik-taik atau sisa yang tuan rumah buang

whoa!!! renewable ekosistem baq ang 



 patung lagi

 eh!?

is that?....

 yeap....BOOBS

STONE BOOBS!!!!!

:D
pintu kecik gila

saiz budak-budak ja

tatau la kalo orang batak zaman tu memang kecik-kecik

takleh masuk.
rasa macam 3 tingkat la kot



last sekali tu kat hujung kampung tak sah ar kalo takde kedai souvenir gini



menarik gila warna sweater ni

if im a girl maybe oozing rite now to buy


 tugu batu

 ikut kata tour guide
male batak akan mengorat female dengan main gitar kecik cam ukelele ni
uncle ni nk mengorat duit tourist ja la ni




































lunch




















 petang gerak ke sini

on the way ke brastagi







 pekena jegaung bakaq sat
 ukir nama atas kayu


 this wood carving is definitely not for children viewing


 takde orang ke nk kutip kubis ni.
cam dah lama tua ja




 air terjun sipiso piso
 sejuk gila sini

 sian kat meaw cejuk die
 erk mana pala dia?!


 kedai kain baju

orang jantan mai sini memang nganga ja la

diorg buat saiz org indon
ce buat saiz org malaysia
plus plus size
malaysia ni kan makmur




 kulit kambing original

 lunch



 di istana maimun
bukan maembong
 ooo
dulu medan ni negeri sultan melayu
tapi merdeka dari belanda indonesia jadi republik semua kena turun takhta








 quite sad to to see actually


keturunan sultan dia masih ada

 tadak pa yg spesial tapi dia belah roti ni dan sapu planta kot
pastu taboq coklat rice











bagus ah debat politik dalam toilet....cant wait for response
 on the way balik
 ni replika istana maimun




setel


balik


tido atas tilam sendiri paling selesa




0 comments: