Saturday, August 28, 2010

akibat mencari publisiti & for being a jerk ass

hingga ketika ini fren list facebokk aku ada lam 600.
rasanya aku betui-betui kenai ada bawah kurang dari 150.
yg penah bercakap ngan aku kurang dari 50.
makan semeja kurang 10.
yang lain aku add mungkin sebab cantik/lawa/pelik.

mereka yang aku kenal 10 tahun dulu dh tak sama
mungkin sebab depa dh besaq panjang.
pengalaman dilalui berbeza.
pembelajaran di tempat masing-masing mencorak pemikiran.
adakah itu salah?
ada diantara mereka yg masih bersama dari sampai zaman sekolah masuk form 6/matrik/A level
den amik diploma/ijazah/master.
jadi perubahan dirasa tak ketara kerana sama-sama membesar.
bagaimana jika tiba-tiba berjumpa balik setelah 10 tahun.
dia ni dh jadi gothic gila
atau berfikiran militan dan radikal.
dulu tak suka politik la ni dia paling lantang perjuangkan ideologi parti.
atau jadi agen MLM dari segala macam mak nenek ke daki kaki rimau pon dia juai.
atau paling cikai dia tidak mengikut norma yg manusia biasa andaikan.






















norma biasa ialah-
berpakaian normal
bukan LGBT(lesbian/gay/bisexual/transexual)
ada kete
ada keje yg normal(kalo keje goverment:prestigious private[gaji3/4 ribu]:succesful)
ada awek/balak/laki/bini sepadan/pinang dibelah dua
norma luar biasa
dia tak kerja tetap
doing odd job.bole jadi penyanyi,pak lawak,main gitar tepi jalan.freelance dalam berbagai bidang yang dia belajar sendiri dari internet/kawan/library.
kadang pi back-backing ke serata rantau ceruk hujung dunia negara yg kita tak penah dengaq.Patagonia la moldova...paling banyak china paling cikai bajet tadak keliling malaysia

yang terpaksa kerja
dia tak mampu dari segi kewangan atau kecerdasan maka abis SPM terus gheja kilang/bertani/juai ikan kat pasar.
orang camni atau mungkin ada kawan aku camni tak sempat nk maen fesbuk sebab betui bizi kais pagi makan pagi.
bila ada reunion mgkn tak sedar dia tadak sebab memang tak ingat dia lansung.
insignificant.

kawen muda
wat de hell!!!ko dah kawen umo 16?!!........sebab-sebab murni lebih banyak dari yg jahannam.
antara sebab jahannam....terlanjur...kena rogol.
sebab kemiskinan hidop.

tadak masalah kawen muda.
hukum membolehkan..............kalau ada backing financially/emotionally.
yg nak duk pertikai hukum pajadah

tu be kontinue

0 comments: